Amerikanske myndigheder giver cellekylling grønt lys

Dermed kan amerikanske restauranter nu snart servere cellekultiveret kyllingkød, skriver medie.
Upside Food hævder, at det celledyrkede kyllingkød kommer til at ligne konventionelt kyllingkød. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix.
Upside Food hævder, at det celledyrkede kyllingkød kommer til at ligne konventionelt kyllingkød. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix.

De amerikanske landbrugs- og fødevaremyndigheder har nu endegyldigt givet sin accept til, at tre californiske selskaber kan begynde sin produktion af cellekultiveret kyllingkød, i daglig omtale bare cellekød.

Det skriver The Washington Post

Det er henholdsvis Upside Foods, Good Meat og Good Meats produktionspartner Joinn Biologics, der er de første til at få tilladelse til at dyrke det slagtefrie kød. 

Kødet dyrkes af celler fra dyr og bliver, siger selskaberne, akkurat som var kødet fremdyrket på naturlig vis. 

Meldingen kommer oven på, at Upside Food tilbage i november fik myndighedernes bekræftelse på, at cellekødet var sikkert nok til at kunne indtages af mennesker. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter