Forskere: Laboratoriekød udleder mere CO2 end oksekød

Ifølge et amerikansk studie er produktionen af laboratoriekød lige nu så energikrævende, at det udleder markant mere CO2 end oksekød. 
Laboratoriekød af mærket Good Meat i Singapore. | Foto: Inc Eat Just/reuters/ritzau Scanpix
Laboratoriekød af mærket Good Meat i Singapore. | Foto: Inc Eat Just/reuters/ritzau Scanpix

Flere af processerne omkring laboratoriefremstilling af kød er så energikrævende, at det såkaldte kultiverede kød ville have et større CO2-aftryk end oksekød, hvis skalaen var sammenlignelig — mellem fire og 25 gange så stort. 

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter