Formand for plantefond: "Plantebaserede fødevarer skal være fremtidens fødevarer"

Marie-Louise Boisen Lendal bliver ny formand for Fonden for Plantebaserede Fødevarer, og står nu i spidsen for en bestyrelse på ni medlemmer med 675 mio. kr. mellem hænderne. 
Marie-Louise Boisen Lendal er ny formand for Fonden for Plantebaserede Fødevarer. Hun mener, at fonden skal sætte gang i langt større forbrug af plantebaseret fødevarer blandt danskerne. | Foto: Pr / Frej Tænketank
Marie-Louise Boisen Lendal er ny formand for Fonden for Plantebaserede Fødevarer. Hun mener, at fonden skal sætte gang i langt større forbrug af plantebaseret fødevarer blandt danskerne. | Foto: Pr / Frej Tænketank

Ni personer er blevet en del af bestyrelsen, der frem til 2030 skal bruge 675 mio. kr. på at få danskerne til at spise mere plantebaseret mad. 

For enden af bordet kommer Marie-Louise Boisen Lendal til at sidde, fremgår det af en pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer Landbrug og Fiskeri. Hun er medstifter og adm. direktør af Tænketanken Frej. 

”Vi var et helt enigt Folketing, der for godt en måned siden besluttede, at langt flere plantebaserede fødevarer fremover skal finde vej til danskernes tallerkener,” skriver Jacob Jensen (V), der er fødevareminister. 

Den 23. februar blev alle partier i Folketinget enige om, at Danmark skal have Fonden for Plantebaserede Fødevarer. Ifølge pressemeddelelsen har fonden til formål at: ”Sikre en dansk førerposition for produktion og udvikling af plantebaserede fødevarer - og samtidig at langt flere af dem havner på danskernes tallerkener.”

Den nye formand Marie-Louise Boisen Lendahl udtaler selv, at ”plantebaseret fødevarer skal være fremtidens fødevarer.”

”Det byder kloden os. Derfor er jeg meget stolt og ydmyg over for den opgave, det er at uddele offentlige midler til at fremme den branche. Jeg har et mål om, at midlerne skal være med til at sætte gang i et nyt bæredygtigt eksporteventyr for Danmark og et langt større plantebaseret forbrug blandt danskerne,” udtaler Marie-Louise Boisen Lendahl i selvsamme pressemeddelelse. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg