Nordjyske Nowaco har trukket følehornene til sig i Kina

Markedet plejede at være handelsselskabets største, men ustabilitet i landet har ført til kontorlukninger.
Katja Nowak Nielsen ejer sammen med søsteren Tina Nowak Terkelsen og sin mor, Juttine Nielsen, Nowaco, der i sin tid blev stiften af hendes far, Preben Nielsen. | Foto: Pr/nowaco
Katja Nowak Nielsen ejer sammen med søsteren Tina Nowak Terkelsen og sin mor, Juttine Nielsen, Nowaco, der i sin tid blev stiften af hendes far, Preben Nielsen. | Foto: Pr/nowaco

Det er ikke mere end ti år siden, at Kina var det største marked for det nordjyske handelsselskab Nowaco. I dag er selskabets kontorer i Hongkong og Shanghai imidlertid blevet lukket som følge af stor ustabilitet på markedet. 

Det fortæller adm. direktør Katja Nowak Nielsen til Børsen:

”Det har ændret sig derude de senere år. Under covid havde vi store problemer med at få containere ind og ud, og det er jo heller ikke et marked, der er styret af udbud og efterspørgsel. Staten køber op af f.eks. svinekød og sender så pludselig store mængder på markedet, så prisen falder med 50 pct., og mange taber penge. De seneste tre-fire år har vi set prisen på svinekød svinge op og ned med 50 pct. Det er blevet for volatilt for os,” siger hun til avisen. 

Nyheden kommer i kølvandet på Nowacos netop aflagte 2022-regnskab, der bød på rekorder i top såvel som bund. 

Omsætningen steg i året fra 3 mia. kr. til 3,4 mia. kr., og bundlinjen bød på et rekordstort overskud på 56,5 mio. kr. Til sammenligning lød årsresultatet i 2021 på 39,2 mio. kr. 

Egenkapitalen var ved regnskabsårets udgang 938,4 mio. kr. mod 777,9 mio. kr. i 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg