Pepsico og Frieslandcampina opfordrer leverandører til stop for palmeolie

Mejerikæmpen og drikkevaregiganten stiller nu krav til leverandører om ikke at købe palmeolie fra ombrust producent.
Foto: Lim Huey Teng/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lim Huey Teng/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske fødevarekæmpe Pepsico og den hollandske mejerikoncern Frieslandcampina vil ikke længere handle med leverandører, der køber palmeolie produceret af Astra Agro Lestra. 

Kravet kommer ifølge Reuters i kølvandet på en række beskyldninger fra menneskerettighedsorganisationer, der hævder at Astra Agro Lestari blandt andet skal have gjort krav på land uden at få tilladelse fra lokale myndigheder. Derudover skal palmeolieproducenten have ryddet områder, hvilket senere har ført til oversvømmelser i Indonesien. 

En talsmand fra Frieslandcampina fortæller, at man sidste år begyndte en undersøgelse af Astra Agro Lestra.

”På baggrund af det, vi gennem undersøgelsen fandt frem til, beder vi nu vores leverandører om ikke længere at handle med denne forhandler,” lyder det ifølge Reuters.

Pepsico og Frieslandcampina er blot de seneste fødevareproducenter i rækken af mange, som har tilsluttet sig suspenderingen af Astra Agro Lestra. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

”Hvis for eksempel der er en pose chips på hylden, der lige pludselig står til 28 kr., så kigger man nok lige og siger, der er en anden her til 11 kr., så tager jeg den. Hele det skifte er ret markant lige nu,” lyder det fra Henrik Burkdal, der er adm. direktør i Rema 1000. | Foto: Brian Karmark

Rema-topchef: "Vores koncept passer til tiden"

For abonnenter