FødevareWatch

Amerikanske myndigheder godkender laboratoriekød

Det er sikkert at spise kød dyrket i laboratorie, har det amerikanske myndigheder netop fastslået.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix.

Vejen er banet for, at amerikanske forbrugere nu kan få adgang til at spise kød dyrket i laboratorier.

Det sker ifølge The Guardian efter, at landets fødevare- og lægemiddelsmyndighed FDA har erklæret det for sikkert at spise kød dyrket fra dyreceller.

Helt konkret er det den amerikanske virksomhed Upside Foods, der har fået godkendelse til at dyrke kød baseret på levende celler fra kyllinger i et kontrolleret laboratoriemiljø. Men myndighederne åbner med godkendelsen også op for at indgår i diskussioner med flere firmaer, lyder det.

”Verden står over for en fødevarerevolution, og den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration er forpligtet til at støtte innovation i fødevareforsyningen,” siger Robert Califf, kommissær i FDA, ifølge avisen.

To nye selskaber med fokus på laboratoriekød ser dagens lys

Store fødevarekoncerner hiver mindre veganske selskaber ud af markedet

JBS køber laboratoriekødsvirksomhed i trecitret millionhandel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier