To nye selskaber med fokus på laboratoriekød ser dagens lys

Københavnske Meat Tomorrow og Nordic Virtual Pastures vil sætte skub i markedet for laboratoriedyrket kød.
Foto: Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

To nye selskaber, som er involveret i udviklingen af kød skabt i laboratorier, har set dagens lys.

Det skriver Tv2 Lorry.

Meat Tomorrow er det ene og udgøres af David Valbjørn og Matias Ankjær, der begge er 26 år gamle og under uddannelse på DTU. Meat Tomorrow arbejder på at få grisestamceller til at gro i tanke, så man kan lave kød uden at gå på kompromis med klimaet.

Men den store udfordring er ifølge lektor fra Aarhus Universitet Jette Young er at få produktionen opskaleret.

Man kan godt få celler til at gro. Spørgsmålet er, hvor meget det kan opskaleres, og hvor billigt man kan gøre det. Den dyreste del af produktionen er det medie, den næringssuppe, som cellerne skal gro i, siger hun til Tv2 Lorry.

Her kommer det andet nye selskab ind i billedet: Nordic Virtual Pastures, der drives af adm. direktør Jan Dideriksen.

De vil sætte skub i opskaleringen af kødproduktionen ved at udvikle et billigere og mere bæredygtig vækstmedie.

Finsk protein-producent får trecifret millionindsprøjtning

Lars Seier forudser at størstedelen af verdens fødevarer vil blive fremstillet i laboratorie

Forskere tvivler på klimagevinst ved laboratoriedyrket kød

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter