Finske Solar Foods har modtaget over 100 mio. kr. i finansiering fra Danmarks Eksportkredit, EFK - penge, der skal gå til opførelsen af selskabets fabrik i industristørrelse.
Det skriver Børsen.
Solar Foods står bag et CO2-neutralt og smagløst protein kaldet solein. Solein-proteinet, der produceres i ståltanke og med enkelte ingredienser i form af elektricitet, CO2 og en særlig slags mikrobe, kan tilsættes fødevarer som pasta, plantebøffer og plantedrikke.
Selskabets medstifter og adm. direktør Pasi Vainikka ser desuden et fremtidigt marked for laboratoriedyrket kød, har han tidligere fortalt.
Ifølge en analyse fra Helsinki Universitet udleder Solar Foods i omegnen af en 500-del af den CO2, der normalt udledes i produktionen af 1 kilo protein fra oksekød, skriver Børsen.
Selskabet har i forvejen store investorer i ryggen i form af finske Fazer Group, der tilbage i 2019 indledte et strategisk samarbejde med Solar Foods. I samme ombæring kastede Fazer Group et ukendt beløb ind i selskabet.
Solar Foods fanger Fazers opmærksomhed og pengepung
Finsk selskab ser milliardpotentiale i proteiner fra luften
Når det gælder mad og drikke er kursen klar i virksomhederne - er detailhandlen?