Den store morgenmadsproducent, som bl.a. ejer OTA Solgryn, rammes især af stigende priser på ærter, fordi virksomheden for et par år tilbage har investeret op mod 35 millioner kroner i et produktionsanlæg til fremstilling af ærteprotein. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.
Og nu har inflationen altså lagt en lille dæmper på ærteproteineventyret.
”Det går egentlig okay. Vi vækster cirka 10 procent på ærteprotein, men det er for lidt, vi havde håbet på lidt mere. Men det skal nok komme. Vi er overbeviste om, at det er fremtiden, så vi knokler på,” siger Christian Bring til Lolland-Falsters Folketidende.
Ærteprotein udvindes fra gule ærter, også kaldet flækærter, som fabrikken i Nakskov får hjem fra primært Norden. Fra Nakskov leveres både ingredienser baseret på hele ærter og ærteprotein, hvor protein og stivelse er skilt. Den sidste proces foregår i udlandet.
Sidste år blev Crispy Foods Nordics produktion udvidet med en fabrik i Polen, som producerer müsli til yoghurt, som også produceres hos Crispy Food i Gørlev. Og i 2019 købte virksomheden OTA Solgryn ind i morgenmadsporteføljen.
Fødevarevirksomheder presses af stigende forbrugerpriser: ”Alle bliver fattigere af det her”
Morgenmadskæmpe i rekord - investeringer koster på bundlinjen
Easis hæver ambitionerne: ”Vi vil være verdens største inden tre år”