FødevareWatch

De største gasforbrugere i fødevarebranchen har ingen planer om frivilligt at sadle om

Ved Carlsberg, Arla og Danish Crown er der ingen planer om at droppe gassen frivilligt. (Rettet.)

Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

(Rettelse: Af en tidligere udgav fremgik det, at Arla nægtede at sadle om frivilligt. Det er imidlertid ikke tilfældet. FødevareWatch beklager fejlen.)

På trods af at det for mange af de danske fødevarevirksomheder med størst gasforbrug er muligt at droppe brugen af gas frivilligt, er der ingen planer om, at det kommer til at ske. Og hvis det sker, bliver det først, når gaskrisen tvinger dem.

Det skriver Berlingske efter en rundspørge blandt bl.a. Carlsberg, Arla og Danish Crown, der er på Energinets liste over såkaldt ikke-beskyttede gaskunder.

”Det er vigtigt for mig at sige, at vi er kun på varselsniveauet »early warning«, som er det laveste af de tre varselsniveau. Så vi holder snuden i sporet og fokuserer på produktionen. Hvis det bliver nødvendigt, er vi klar til at omstille en væsentlig del af vores produktion til olie,” siger Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown, til mediet.

Derudover skriver Arla i en mail, at virksomheden er forberedt på forskellige scenarier, og at der er planer klar i skuffen for at sikre, at produktionen kan fortsætte, hvis der bliver lukket for gasforsyningerne.

Detailsektoren mærker efterskælvene fra Walmarts nedjustering

McDonald’s indikeres lidt ned efter blandet regnskab

Coca Cola sælger mere og løfter forventninger til året

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier