FødevareWatch

Detailsektoren mærker efterskælvene fra Walmarts nedjustering

Detailgiganten trækker blandt andet detailkæden Target og Amazon med sig i faldet.

Foto: Kamil Krzaczynski/Ritzau Scanpix.

Den amerikanske detailgigant Walmarts nedjustering mandag smitter af på detailsektoren i USA forud for børsåbning i New York tirsdag.

Walmart nedjusterede efter børslukning mandag sine forventninger til andet kvartal og hele det forskudte regnskabsår 2022/23, da prissænkninger på flere varer har tæret på driftsoverskuddet. Det er endda, selv om Walmart har hævet priserne på fødevarer og benzin.

Detailgiganten venter således nu en driftsmargin i andet kvartal på 4,2 pct. og for året på 3,8-3,9 pct., mens det samlede driftsoverskud ventes falde 13-14 pct. i andet kvartal og 11-13 pct. for hele 2022/23.

Nedjusteringen kan ifølge analytiker Brian Nowak fra Morgan Stanley være en ”potentiel advarselslampe” for Amazons marginer, skriver Bloomberg News.

I formarkedet viger Walmart 8,8 pct. og trækker andre detailselskaber som konkurrenten Target, e-handelsgiganten Amazon og Etsy med sig i faldet.

Target aftager med 4,9 pct., Amazon taber 3,4 pct. og Etsy falder 3,8 pct.

Rabatter til pressede kunder udløste nedjustering i Walmart

Fyldte lagre kan udløse udsalg: Derfor kan vi være tæt på en inflationstop

Supermarkedskæden Target nedjusterer for anden gang på tre uger

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier