FødevareWatch

Rabatter til pressede kunder udløste nedjustering i Walmart

Verdens største dagligvarekæde nedjusterer forventninger til andet kvartal i det forskudte regnskabsår.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Verdens største dagligvarekæde Walmart har mandag aften nedjusteret sine forventninger til sit andet kvartal og hele det forskudte regnskabsår 2022/23.

Aktien faldt efterfølgende knap 10 pct. i eftermarkedet.

Walmart regner nu med en driftsmargin i andet kvartal på 4,2 pct., mens den for hele regnskabsåret spås i 3,8-3,9 pct.

Det samlede driftsoverskud ses på den baggrund falde 13-14 pct. i andet kvartal, mens det i hele regnskabsåret ventes at bakke med 11-13 pct.

Resultatet per aktie ses desuden bakke 8-9 pct. i andet kvartal i forhold til samme periode året før, mens det for hele året ses ende 11-13 pct. lavere, men justeret for frasalg 10-12 pct. under niveauet fra året før.

For to måneder siden fortalte Walmart sine aktionærer, at faldet i indtjeningen per aktie i år blot ville være på 1 pct.

Årsagen til nedjusteringen skyldes ”prisændringer” med henblik på at forbedre lagersituationen i USA og forbedre salgsmikset.

Walmart har måttet hævet priserne på især fødevarer og benzin, mens der i andre kategorier er sket prissænkninger for at komme af med varerne. Koncernen ser derfor faktisk et større salgsniveau med et bud på et sammenligneligt salg i USA på 6 pct. i andet kvartal.

”Fødevareinflationen er på tocifrede procentsatser og højere end i slutningen af første kvartal. Dette påvirker kundernes evne til at bruge penge på generelle varekategorier og kræver større prissænkninger for at flytte lagrene, især inden for beklædning,” hedder det.

Koncernen tjener typisk mere på andre varekategorier end mad.

Walmart ser yderligere pres i anden halvdel af regnskabsåret, omend koncernen er opmuntret af salget i forbindelse med den amerikanske skolestart efter sommerferien.

Nettoomsætningen ses omvendt vokse med 7,5 pct. i andet kvartal og med 4,5 pct. i hele regnskabsåret. Eksklusiv frasalg ventes salget dog at vokse henover de 12 måneder med 5,5 pct.

Den prognose omfatter et minus på indtægterne på 1 mia. dollar i andet kvartal på grund af den stærke dollar, mens den samlede effekt for hele 2022/23 ses lande i 1,8 mia. dollar.

Walmart kommer med regnskab for sit andet kvartal den 16. august.

Fyldte lagre kan udløse udsalg: Derfor kan vi være tæt på en inflationstop

Supermarkedskæden Target nedjusterer for anden gang på tre uger

Walmart nedjusterer forventningerne til 2022 efter svært kvartal

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier