
Efter at været aflyst i 2020 og 2021 vil Danmarks største konkurrence for kokke, Sol over Gudhjem, i denne weekend endnu en gang være at finde på havnen i den nordøstlige by på Bornholm.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sol over Gudhjem.
Ved konkurrencen, der er nummer 13 i rækken, skal en række professionelle kokke fra nær og fjern i år dyste om, hvem der kan lave de bedste retter inden for kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation.
Vinderen af konkurrencen i 2021, Andreas T. Møller fra Restaurant Møntergade i København, skal i hovedkonkurrencen forsvare sin titel over for de andre deltagere. De består af Nick Curtin fra Amager-restauranten Alouette, tidligere kreativ chef og manager på Noma Torsten Vildgaard og David Fischer, der driver pastarestauranten Hos Fischer på Østerbro.
Dommerpanelet vil bestå vil bestå af Rasmus Munk, køkkenchef i Alchemist i København, Nicolai Nørregaard, kok og restauratør i bornholmske Kadeau, Dak Winchangeon og medforpagter for Svinkløv Badehotel Kenneth Hansen være at finde i panelet.
Udover konkurrencen byder Gudhjem også op til et madmarked, der vil servere lokale bornholmske retter til de besøgende gæster.
Sol over Gudhjem bliver skudt i gang lørdag d. 25. juni, oplyser Sol over Gudhjem i meddelelsen.
Manglende aftale om udenlandsk arbejdskraft møder frustration i restaurationsbranchen
Mere fra FødevareWatch
Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"
Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.