FødevareWatch

Stryhns må fyre 45 som følge af konflikt med Coop

Konflikt om prisstigninger mellem Coop og Stryhns Gruppen får nu dagligvarekæden til at fjerne to tredjedele af Stryhns-produkterne fra hylderne.

Foto: PR / Stryhns

Dagligvarekoncernen Coop har per 1. juli fjernet to tredjedele af Stryhns Gruppens sortiment, og salat-, leverpostejs- og pølseproducenten må som konsekvens fyre 45 medarbejdere.

Det fortæller adm. direktør i Stryhns Gruppen, Kristian Kornerup Jensen, til Food Supply.

Han begrunder konflikten mellem de to aktører med en uvillighed til at acceptere de prisstigninger, som fødevareproducenten har set sig nødsaget til at sende videre til kunderne som følge af stigende produktionsomkostninger.

”Vi er nødt til at få dækket få vores omkostninger, eller går vi i røde tal. Og det har alle vores kunder accepteret med undtagelse af Coop,” siger han.

Ifølge mediet er der primært tale om medarbejdere, der er timelønnede i højsæsonen, mens der ikke bliver fyringer blandt funktionærstaben og salgsstyrken.

Coops kategorichef Thomas Møller bekræfter over for Food Supply, at der har været stor afstand mellem dagligvarekæden og Stryhns Gruppen i forhandlingerne, og man har derfor valgt at skære fjerne to tredjedele Stryhns-produkter fra hylderne.

Supermarkedernes egne mærker udgør tæt på 40 pct. af de solgte varer

Stryhns Gruppen udbreder bæredygtighed i hele koncernen

Undersøgelse: Inflation har gjort os mere opmærksomme på madspild

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier