Den danske ingrediensvirksomhed KMC er lykkedes med at give kartoffelprotein en struktur, så det kan anvendes i plantebaseret kød.
Dermed er vejen banet for, at kartoflens egenskaber kan revolutionere de plantebaserede kødalternativer ved at forbedre både struktur og ernæringsmæssige kvaliteter, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.
Ifølge meddelelsen har selskabet, der holder til i Brande, formået at ændre kartoffelprotein fra at være et pulvertilskud til at være et produkt med en fiberstruktur, der minder om strukturen fra kød.
”Det teksturede kartoffelprotein har de egenskaber, mange forbrugere savner i plantebaserede produkter. Der er derfor stort potentiale i kartoffelprotein til fødevarer. Hos KMC har vi en erklæret målsætning om at bidrage til overgangen fra kødingredienser til plantebaserede ingredienser, og vi tror på, at vi med denne løsning har skabt et reelt gennembrud, når forbrugere skal kunne tilbydes grønne kvalitetsprodukter,” siger adm. direktør i KMC, Jesper Burgaard.
KMC forventer at kunne sende 300 tons af det såkaldte teksturerede kartoffelprotein på markedet i løbet af 2022, og foreløbigt er forventningen, at kapaciteten i de kommende år skal opskaleres.
Mens partnerne fusionerer: Karup er glad for selvstændigheden
Kartoffelmelselskab skal udvide mod mere plantebaseret
To kartoffelkæmper vil slå sig sammen