Hvorfor fylder kød så meget på de danske middagstallerkener?
Det er det spørgsmål, vi ifølge direktør i Madkulturen, Judith Kyst, bliver nødt til at stille os selv, for at forstå behovet for at spise mindre af fødevaren med det høje CO2-aftryk.
I et debatindlæg i Altinget skriver Judith Kyst, at vi, først når vi bliver bevidst om, hvorfor kødet fylder så meget i vores fødevaretankegang, kan begynde at se løsningerne på problemet.
Hun selv peger på tre benspænd: Smag, mæthed og træfsikkerheden i en travl hverdag.
”Smagen er den vigtigste faktor, når vi skal vurdere et godt måltid. For syv ud af ti danskere er kød forbundet med en særlig god smag, der ikke kan fås i retter uden kød. Det gælder i højeste grad oksekød, som vi synes smager godt i sig selv, uden at vi behøver at gøre noget særligt ved det,” lyder det fra Judith Kyst i debatindlægget.
Danskerne er villige til at spise mere klimavenligt. Der er dog et stort men
”For det meste af tiden er jeg overskudsramt. Måske har jeg en diagnose”
Danskerne laver mindre mad, men nyder at samles om middagsbordet