FødevareWatch

Bagere vil have lov at anprise økologisk mel

Det skal være langt mere attraktivt at bage brød med økologisk mel, og derfor ønsker bagere, økologer og detailhandel at få lempet reglerne for anprisning.

Foto: Nanna Navntoft/Ritzau Scanpix

I et brev til fødevareminister Rasmus Prehn opfordrer Økologisk Landsforening, Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD), Salling Group og Coop til, at der bliver lempet på reglerne for anprisninger, så det kan blive mere attraktivt at bage med økologisk mel.

Det skriver Økologisk.nu.

”Vores største problem er, at bagerne kun må anprise økologiske ingredienser i et brødudsalg, som ligger på samme adresse som selve bageriet. Det er en udfordring, fordi mange bagermestre driver flere butikker og ofte også leverer til andre udsalgssteder,” siger Henrik Jellev Madsen, fødevarechef i BKD.

I Coop bakker CSR-chef Thomas Roland op om en forenkling af reglerne for Ø-mærket, og han mener, at det vil kunne medføre en fordobling i salget af økologisk brødsalg.

Til Økologisk.nu oplyser Fødevarestyrelsen, at det bliver vanskeligt at imødekomme branchens ønsker uden at komme på kant med EU-reglerne for anprisninger.

Fødevarestyrelsen afviser virksomheders kritik af anprisningskontrol

Danske forskere har undersøgt om anprisninger kan gøre forbrugerne sundere

Specialist: Fødevarestyrelsen er blandt de hårdeste med sanktioner i anprisningssager

Salling Group og Coop opfordrer til national klimamærkning

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier