Bagere vil have lov at anprise økologisk mel

Det skal være langt mere attraktivt at bage brød med økologisk mel, og derfor ønsker bagere, økologer og detailhandel at få lempet reglerne for anprisning.
Foto: Nanna Navntoft/Ritzau Scanpix
Foto: Nanna Navntoft/Ritzau Scanpix

I et brev til fødevareminister Rasmus Prehn opfordrer Økologisk Landsforening, Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD), Salling Group og Coop til, at der bliver lempet på reglerne for anprisninger, så det kan blive mere attraktivt at bage med økologisk mel.

Det skriver Økologisk.nu.

”Vores største problem er, at bagerne kun må anprise økologiske ingredienser i et brødudsalg, som ligger på samme adresse som selve bageriet. Det er en udfordring, fordi mange bagermestre driver flere butikker og ofte også leverer til andre udsalgssteder,” siger Henrik Jellev Madsen, fødevarechef i BKD.

I Coop bakker CSR-chef Thomas Roland op om en forenkling af reglerne for Ø-mærket, og han mener, at det vil kunne medføre en fordobling i salget af økologisk brødsalg.

Til Økologisk.nu oplyser Fødevarestyrelsen, at det bliver vanskeligt at imødekomme branchens ønsker uden at komme på kant med EU-reglerne for anprisninger.

Fødevarestyrelsen afviser virksomheders kritik af anprisningskontrol

Danske forskere har undersøgt om anprisninger kan gøre forbrugerne sundere

Specialist: Fødevarestyrelsen er blandt de hårdeste med sanktioner i anprisningssager

Salling Group og Coop opfordrer til national klimamærkning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter