Spild af frugt og grønt skal mindskes med ny digital løsning

Danske forskere arbejder på en digital løsning til at mindske madspild i forsyningskæden for frugt og grønt.
Foto: Annika Byrde/Ritzau Scanipix.
Foto: Annika Byrde/Ritzau Scanipix.

Det skal blive nemmere at gennemskue, hvor længe man som forhandler og forbruger kan opbevare frisk frugt og grønt, før det mister kvalitet og i stedet ender som madspild.

Derfor arbejder et hold forskere ved Aarhus Universitet i øjeblikket på at udvikle en såkaldt digital tvilling, der er en visuel repræsentation af et produkt, og som dækker hele dets livscyklus. Det skriver Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Via avancerede analytiske værktøjer er den digitale tvilling i stand til at beregne et produkts restholdbarhed og dermed gøre det nemmere for eksempelvis supermarkeder at træffe beslutninger om et produkts salgsperiode og pris for at reducere madspild i forsyningskæden.

Planen er, at der allerede næste år vil komme matematiske modeller, der kan forudsige restholdbarhed af jordbær og salat, på markedet.

Detailkæder vil gøre det nemmere at spise grønt

Ulovligt pesticid fundet i frugt hos specialbutikker 

Kunderne bliver hængende lidt længere i Nettos nye butikskoncept 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også