Organisationer efterlyser mere politisk fokus på arbejdskraft

Mangel på arbejdskraft burde have været prioriteret meget højere i regeringens finanslov for 2022, lyder det fra organisationerne Lederne og Horesta.
Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix

Arbejdsmarkedet er rødglødende og der bør sættes meget hårdere ind politisk for at skaffe tilstrækkelig med arbjedskraft til erhvervslivet, lyder det fra fagorganisationen Lederne.

Udmeldingen kommer i kølvandet på regeringens finanslov for 2022, der blev præsenteret tidligere på dagen sammen med SF, Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og Kristendemokraterne.

Og hos Lederne savner man, at den "akutte mangel på arbejdskraft" slet ikke er i fokus i aftalen, meldes det i en pressemeddelelse.

"Den absolut største udfordring for danske ledere netop nu er den voldsomme mangel på arbejdskraft, som efterhånden de fleste brancher oplever. Derfor er det særdeles skuffende, at der endnu ikke er leveret politiske løsninger på den problematik, og at den udfordring slet ikke adresseres i den nye finanslov," udtaler adm. direktør Bodil Nordestgaard Ismiri.

Hun efterlyser mere politisk handling på området.

"Det er simpelthen ikke godt nok i en situation, hvor det er helt afgørende for både den private og den offentlige sektor at få politisk hjælp til at finde kvalificeret arbejdskraft."

Hos brancheorganisationen Horesta stemmer man i med efterlysningen efter politiske indsats på området - især nu hvor restaurationer og hoteller endelig har fået gang i omsætningen igen.

"Men det hjælper ikke meget, at efterspørgslen er stor, når manglen på hænder og hoveder gør det umuligt for vores erhverv at honorere den. Samtidig er dele af turisme- og oplevelsesindustrien langt fra tilbage på normalt niveau. Manglen på arbejdskraft koster hver dag omsætning for branchens virksomheder, men den er også dyr for statskassen, som mister betydelige indtægter," udtaler politisk direktør Kristian Nørgaard.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter