FødevareWatch

Finsk direktør for solgte Wolt: Danmark er det sværeste land at navigere i

Direktøren for finske Wolt, der mandag aften blev solgt for 52 mia. kr., har i flere år mærket modvinden mod forretningsmodellen i Danmark. "Arbejdsmarkedet i Danmark er lidt som en hellig ko, du ikke rigtig kan røre," siger han.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Fra anden halvdel af 2022 lægges den finske leveringstjeneste Wolt med afdelinger i 23 lande ind under amerikanske Doordash som del af den 52 mia. kr. store handel, der mandag aften blev officiel.

I et interview med Berlingske fortæller den finske direktør Miki Kuusi, at Danmark i tjenestens første år har været det klart sværeste marked for budtjenesten at operere i. Udfordringerne har især været, at politikere og fagforeninger har fundet forretningsmodellen med de selvstændige bude problematisk.

"I Danmark har debatten været meget intens og svær at navigere i. Debatten er enormt politisk, og der er nogle meget store fagforeninger, som kun ser lønmodtagere som den eneste rigtige mulighed. Arbejdsmarkedet i Danmark er lidt som en hellig ko, du ikke rigtig kan røre," siger Miki Kuusi til avisen.

Helsinki-baserede Wolt blev stiftet i 2014. Selskabet har over 4000 ansatte og opererer i 23 lande, herunder i Danmark. Ifølge Bloomberg News er næsten alle 23 lande nye markeder for køberne i amerikanske Doordash. Samlet vil de to tjenester fra næste år være i lande med potentielt 700 millioner kunder.

Konkurrencen for leveringstjenester i Danmark spidser til

Amerikansk madgigant køber Wolt for milliardbeløb

Wolt-undersøgelse: Knap ni ud af ti bude er tilfredse

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier