FødevareWatch

Amerikansk madgigant køber Wolt for milliardbeløb

Madleveringstjenesten Doordash får med køb af finske Wolt for stort tocifret milliardbeløb blandt andet adgang til 23 nye lande.

Foto: Jesper Houborg/Politiken

Den amerikanske madleveringstjeneste Doordash har købt finske Wolt Enterprises for omkring 7 mia. euro svarende til cirka 52 mia. kr.

Det oplyser Doordash i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Købet af Wolt er det største for Doordash nogensinde. Det betales med aktier.

"Doordash og Wolt deler en vision om at bygge en global platform for lokal handel, der styrker de samfund, vi arbejder i," siger medstifter og administrerende direktør for Doordash, Tony Xu.

Han tilføjer:

"Ved at slå os sammen tror vi på, at vi kan sætte fart under vores produktudvikling, bringe større fokus til hvert af vores markeder og forbedre den værdi, vi skaber for forbrugere, forhandlere såvel som "Dashere" og kurerer i hele verden."

Helsinki-baserede Wolt blev stiftet i 2014. Selskabet har over 4000 ansatte og opererer i 23 lande, herunder i Danmark. Ifølge Bloomberg News er næsten alle 23 lande nye markeder for Doordash.

Wolt ledes af administrerende direktør Miki Kuusi. Han siger i pressemeddelelsen, at han ser frem til at arbejde sammen med Doordash-holdet, og at han ser mange ligheder mellem de to virksomheder.

Finnen fortsætter i firmaet som ansvarlig for Doordash International, hvor han kommer til at referere til Tony Xu.

"Under Mikis ledelse forventer vi at øge vores internationale tilstedeværelse, fremskynde vores produktudvikling og forbedre vores investeringseffektivitet," skriver Doordash i meddelelse.

"Vi forventer at fortsætte med at investere aggressivt i det kombinerede team for at udbygge vores platform og få den globale forretning til at vokse."

Doordash præsenterede tirsdag også regnskab for tredje kvartal. Det viste en omsætning på 1,28 mia. dollar, hvilket er en stigning på 45 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Omsætningen var også en smule over analytikernes forventning på 1,16 mia. dollar.

Wolt-undersøgelse: Knap ni ud af ti bude er tilfredse

Tysk leveringstjeneste melder sin ankomst i Danmark

Wolt-konkurrent er klar til at indtage Danmark

Wolts nye supermarked er første brik i et stort puslespil 

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier