FødevareWatch

Danish Crown-driftsdirektør om høje elpriser: Den perfekte storm

Danish Crowns driftsdirektør, Preben Sunke, betegner de nuværende, høje elpriser som voldsomme, men med sin risikoafdækning i baghånden tager man det roligt i slagterkoncernen, siger han til Børsen.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Med ekstremt høje elpriser, som kan betyde at virksomheder, der ikke har en fastprisaftale, kan få en elregning, som er 77 pct. højere end tilbage i 2019, kan virksomheder for øjeblikket blive ramt særdeles hårdt på pengepungen, skriver Børsen.

Blandt virksomhederne, der bruger store mængder energi er Danish Crown og koncernens slagterier og fryseanlæg. Her er det prisnuveauet til trods ikke nogen urolig driftsdirektør i form af Preben Sunke, der skal agere i det høje marked.

"Det vi ser lige nu, og det vi har set de seneste par måneder, tror jeg godt, at man kan kalde den perfekte storm. Det er ret voldsomt, og det påvirker alle i et eller andet omfang. Når jeg alligevel tager det forholdsvist roligt, skyldes det, at vi gennem de seneste 10-15 år har behandlet vores energiomkostninger på samme måde som vores valutarisiko. Vi har en strategi om at afdække det løbende, så vi ikke bliver ramt af korttidsudsving," siger han til Børsen.

Topchef i Danish Crown ser konkurrencefordel og besparelser i trecifret millionkontrakt

Priserne på kinesisk sojasauce stiger

Britisk kylligeproducent advarer om store prisstigninger

Danish Crown regner med kraftigt øgede omkostninger

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier