FødevareWatch

Danish Crown regner med kraftigt øgede omkostninger

Slagterikoncernens finansdirektør forudser, at det kommende halve år vil byde på prisstigninger på råvarer og energi, som samlet vil løfte omkostningerne med en halv mia. kr. Regningen vil lande hos forbrugerne.

Foto: Finn Frandsen

Det bliver dyrere at bygge fredagsburgeren i de danske hjem for tiden, og prisstigninger på fragt, råvarer og energi vil også blive at se på prisskiltene i supermarkederne, skriver Berlingske.

Hos Danish Crown forventer man ifølge avisen at skulle sende en ekstraregning på en halv mia. kr. videre til forbrugerne.

Thomas Ahle, finansdirektør i Danish Crown.
Thomas Ahle, finansdirektør i Danish Crown.

"Vi ser et tiltagende pres på priserne. Det er svært at vide, hvad der sker de næste ni til tolv måneder, men i runde tal forventer vi en omkostningsstigning på råvarer og energi på en halv mia. kr.," siger Thomas Ahle, koncernfinansdirektør hos Danish Crown, og tilføjer:

"Vores sælgeres opgave er derfor at have en dialog med kunderne og sikre, at det, vi måtte imødese af prisstigninger, i sidste ende bliver betalt ude hos forbrugerne."

Biden vil stramme reglerne for kødbranchens høje priser

Historisk nedtur for Danish Crown: "Det gør frygtelig ondt på vores professionelle stolthed"

Kinesisk opbremsning presser europæisk svinekødsmarked

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier