FødevareWatch

Britisk kylligeproducent advarer om store prisstigninger

Prisstigningen kommer ifølge kyllingeproducenten 2 Sisters Food Group til at ligge på mindst 10 pct.

Foto: Tobias Selnæs Markussen/Ritzau Scanpix

Ejeren af Storbritanniens største kyllingeproducent, 2 Sisters Food Group, advarer mod, at prisen på kylling kommer til at stige med mere end 10 pct.

Det skriver The Guardian.

Manden bag advarslen er Ranjit Singh Boparan, der foruden 2 Sisters Food Group også ejer kalkunproducenten Bernard Matthews, som samlet producerer mere end en tredjedel af al den fjerkræ, der bliver købt i Storbritannien.

Ifølge Boparan bør man "nulstille" prisniveauet, således det kommer til at afspejle den egentlige omkostning, der er ved produktion af fødevarer.

Han fremhæver blandt andet de stigende omkostninger ved energi, som ifølge Boparan er steget med mellem 450 pct. til 550 pct. for hans i alt 600 farme og 16 fabrikker i løbet af det seneste år.

"De dage, hvor man kunne brødføde en familie på fire med en hel kylling til 3 pund, er ved at være slut," siger Ranjit Singh Boparan til The Guardian.

Gasmangel får Storbritanniens største kyllingeproducent til at råbe vagt i gevær

Udsigt til mangel på julekalkuner i England

Pressede fjerkræproducenter får prishop: "Det er det halve af det, vi har brug for" 

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier