FødevareWatch

Danish Crown lægger mærket for klimakontrolleret gris på hylden efter kritik

Det giver ikke længere mening at bruge mærket "klimakontrolleret gris", siger kommunikationsdirektør i Danish Crown. Mærket behøver dog ikke være dødt af den grund, og arbejdet bag fortsætter internt i slagterikoncernen.

Foto: Jonas Ahm / Greenpeace

Efter de sidste supermarkedskæder endegyldigt har droppet Danish Crowns mærke om klimakontrolleret gris, stopper Danish Crown med at bruge mærket.

Grisen, der indtil nu har været præget af et stempel med "klimakontrolleret gris", vil også stadig blive solgt i supermarkederne, men uden mærkatet "klimakontrolleret gris" på. Dog bliver kampagnen sat i bero for nu.

"Det er klart, at vi ikke kan bruge mærket lige nu, da det ikke findes ude i butikkerne. Vi vil finde en ny måde at fortælle historien på," siger Astrid Gade Nielsen, der er kommunikationsdirektør i Danish Crown.

Tilbagetrækningen af mærket kommer i kølvandet på, at kampagnen blev beskyldt for greenwashing og vildledende markedsføring, der som konsekvens medførte, at tre forskellige grønne organisationer og Greenpeace klagede over Danish Crown til Forbrugerombudsmanden for kampagnen. Organisationerne mener ikke, at der ikke er dokumentation for klimafordele ved Danish Crowns kød.

Vil fortsætte arbejdet

Danish Crown vil fortsætte med at kommunikere om de klimatiltag, som virksomheden tager. Den verserende sag om klimamærket har givet stof til eftertanke i Danish Crown, fortæller Astrid Gade Nielsen.

Slagteriselskabet vil dog fortsætte med at kommunikere om virksomhedens klimaplan.

"Vi har en række tiltag, der ligger og venter på at blive kommunikeret. Det skal vi bare være helt klar til, og så kommer vi tilbage," siger Astrid Gade Nielsen.

Hvis arbejdet fortsætter, og I vil gøre det samme, som I har gjort med "klimakontrolleret gris", hvad er det så I vil kommunikere nu? 

"Det er det store spørgsmål for os. Vi mener, at der mangler en fælles standard for, hvordan vi kan tale om klima og kød," siger Astrid Gade Nielsen. Hun tilføjer, at idéen med mærkatet klimakontrolleret gris var at fortælle, hvordan landmændene arbejder med at nedskrive Co2-forbruget.

Slagterkoncernen har en ambition om at halvere sit Co2-aftryk inden 2030.

Danish Crown regner med at vinde retssagen

Selvom det ikke giver mening at bruge mærket for klimakontrolleret gris lige nu, afviser Danish Crown ikke, at mærket kan være at finde i de danske supermarkedskæder i fremtiden.

Slagterkoncernen føler sig nemlig tryg ved, at den kommende retssag falder i Danish Crowns favør.

"Det er legitimt, at der kommer klimaretssager. Det er også legitimt, at vi skal have diskussioner om det her. Vi er stolte af vores bæredygtighedsprogram, og vi er trygge ved, at det nu bliver kigget efter, og så må vi tage det videre derfra," siger Astrid Gade Nielsen.

Hun tilføjer:

"Vi tror på, at vi vinder den kommende retssag".

Danish Crown forventer, at der kommer en afgørelse i sagen inden for halvandet til to år. Byretten har henvist sagen til Landsretten på grund af den principielle karakter. Danish Crown ønsker dog, at sagen skal behandles i Sø- og Handelsretten. Dette spørgsmål vil blive afklaret i løbet af de kommende uger.

Supermarkeder dropper "klimakontrolleret gris" fra Danish Crown

Jais Valeur: "Oksekød bliver et luksusprodukt på niveau med champagne"

"Spanske slagterier jagter ordrer over hele Europa"

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier