FødevareWatch

Jais Valeur: "Oksekød bliver et luksusprodukt på niveau med champagne"

Mens Danish Crown-topchef Jais Valeur er optimistisk i forhold til at kunne bevare svinekødsproduktionen på nuværende niveau og gøre den mere klimavenlig, erkender han, at det samme ikke lade sig gøre på oksekødssiden.

Danish Crown-topchef Jais Valeur | Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix

I klimaets tegn vil der i fremtiden blive serveret færre af de rødeste bøffer, mener Danish Crown-topchef Jais Valeur.

I et interview med Berlingske ser han en god fremtid for svinekødet, som han tror kan blive "et godt bud på et klimavenligt protein", men anderledes bliver det over tid med oksekødet fra kødkvæg.

"Oksekød kommer ikke til at blive super klimavenligt. Det bliver lidt ligesom champagne, nemlig et luksusprodukt. Vi vil stadig have en produktion, men der vil være tale om produktion af okse- og kalvekød, der kommer fra malkekvæg, kalve og kødkvæg, som går og græsser på engen og skaber biodiversitet. Kødkvæget vil være et luksusprodukt, som vi spiser, når vi skal forkæle os selv," siger Jais Valeur.

I dag er fordelingen i runde tal, så en tredjedel af det oksekød, der bliver produceret og slagtet i Danmark, kommer fra malkekvæg, en tredjedel er kalvekød, og den sidste tredjedel kommer fra decideret kødkvæg, skriver avisen.

Milliardstort klimasats skal accelerere Danish Crowns vækst

Danmarks største slagterikoncern vil investere 5 milliarder i produktionen

Friland-direktør forventer stabil kurs for økologiske koncepter

Danish Crowns oksekødsdivision ser fremad efter vanskeligt halvår

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier