FødevareWatch

Milliardstort klimasats skal accelerere Danish Crowns vækst

Slagterikoncernen er klar med en ny strategi, der har klima som kernefokus. Selskabet vil tilslutte sig bindende mål via Science Based Targets-initiativet, som vil sikre, at virksomheders klimamål lever op til Parisaftalen.

Jais Valeur, adm. direktør for Dansih Crown | Foto: PR Danish Crown

25.000 Danish Crown-medarbejdere er tirsdag formiddag blevet præsenteret for koncernens nye strategi, der har fået navnet Feeding the Future.

Strategien, der løber frem til 2026, har som noget nyt ikke fokus på at producere flere svin.

I stedet er det helt centrale tema, at selskabets produkter skal produceres med mindre klimabelastning. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Markedet flytter sig hele tiden. Måltidsløsninger og plantebaserede produkter fylder mere og mere. Derfor vil vi investere bredt i både innovation og produktion, så vi leverer på vores løfte om at tilbyde bæredygtige fødevarer. Lykkes vi med det, vil vi også kunne betale vores ejere en pris for deres råvarer, som gør det muligt for dem både at fortsætte investeringerne og at nedbringe klimaaftrykket på deres gårde. Kort sagt skal vi skabe en positiv, opadgående spiral," siger Jais Valeur, topchef i Dansih Crown i meddelelsen.

Danish Crown vil i strategiperioden tilslutte sig bindende mål via Science Based Targets-initiativet, sådan som Arla tidligere har gjort.

Samtidig vil koncernen inden for 12 måneder sikre, at tre af Danish Crowns største produktionsanlæg bliver klimaneutrale.

"Senere i år vil vi præsentere detaljerede livscyklus tal (LCA) for vores danske produktion, og på ryggen af disse sætter vi vores bindende mål," siger Preben Sunke, driftsdirektør i Danish Crown, i meddelelsen.

Ifølge andelskoncernen har analyser vist, at koncernen har behov for investeringer på 4-5 mia. kr. blandt ejerne i teknologi og nye stalde, mens planen er at investere 11-12 mia. kr. i virksomheden, hvoraf cirka halvdelen er reinvestering i produktionsapparatet

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier