Forskning: Fermenterede gule ærter skal erstatte den røde bøf

Fermenterede gule ærter er indholdsrige på umami, hvilket er essensen i en rød bøf. Det ser forskere fra Københavns Universitet et stort potentiale i, da det kan skabe en ny kategori af fødevarer.
Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix

De næste seks år skal forskere fra Københavns Universitet undersøge muligheden for at skabe en ny kategori af fødevarer, der er baseret på fermentering.

Det skriver Samvirke.

"Vi er ikke interesserede i at lave en bøf. Vi er interesserede i naturlige plantebaserede alternativer på din tallerken, der gør, at du ikke savner din bøf," siger Dennis Sandris Nielsen, der er leder af forskningsprojektet, som er finansieret af Novo Nordisk Fonden med 56 mio. kr.

Dennis Sandris Nielsen tilføjer, at projektet skal lede til nye produkter i fødevareindustrien.

Forskerne på Københavns Universitet vil starte med at eksperimentere med gule ærter og havre, da det er fødevarer, der er let tilgængelige på de danske breddegrader.

Filmstjerne investerer i europæisk laboratoriekød 

Store mekanismer ændrer alt for Danish Crown i Tyskland

Ø-kommune sender indkøb af fødevarer i udbud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter