FødevareWatch

Aalborg Kommune når mål for økologi

Målet om, at 60 pct. af fødevarerne i Aalborg Kommunes køkkener skal være økologiske, er nået.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

60 pct. af fødevarerne i Aalborg Kommunes storkøkkener, institutioner og kantiner skulle være økologiske.

Sådan lød en af målsætningerne fra kommunens bæredygtighedsstrategi for 2016-2020, som kommunen ifølge BT nu er nået i mål med.

De seneste fire år har økologi fået en større og større rolle i Aalborg Kommunes vuggestuer, børnehaver, skoler, kulturelle tilbud og forvaltninger - så meget, at 61 pct. af maden i de offentlige køkkener i kommunen i dag er økologisk.

Dermed overstiger kommunen også sit oprindelige mål, der var 60 pct.

Helt konkret har kommunen ifølge BT nået sin målsætning ved at ændre på arbejdsgange, lave gode indkøbsaftaler samt ved at kigge på mulighederne for at minimere madspild.

Danskerne køber økologiske varer for 18 milliarder

Meyers lancerer bæredygtighedsstrategi

Økologien bevarede i 2020 sin markedsandel i foodservice

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier