60 pct. af fødevarerne i Aalborg Kommunes storkøkkener, institutioner og kantiner skulle være økologiske.
Sådan lød en af målsætningerne fra kommunens bæredygtighedsstrategi for 2016-2020, som kommunen ifølge BT nu er nået i mål med.
De seneste fire år har økologi fået en større og større rolle i Aalborg Kommunes vuggestuer, børnehaver, skoler, kulturelle tilbud og forvaltninger - så meget, at 61 pct. af maden i de offentlige køkkener i kommunen i dag er økologisk.
Dermed overstiger kommunen også sit oprindelige mål, der var 60 pct.
Helt konkret har kommunen ifølge BT nået sin målsætning ved at ændre på arbejdsgange, lave gode indkøbsaftaler samt ved at kigge på mulighederne for at minimere madspild.
Danskerne køber økologiske varer for 18 milliarder
Meyers lancerer bæredygtighedsstrategi
Økologien bevarede i 2020 sin markedsandel i foodservice