FødevareWatch

Danske oksetunger hitter i Japan

Der er gang i efterspørgslen efter oksetunger i Japan, og det lukrerer danske slagterikoncerner på.

Foto: Martin Lehmann

Øget japansk efterspørgsel efter oksetunger smitter positivt af hos både Himmerlandskød som Danish Crown Beef, som efter en ny aftale med japanske myndigheder får lettere adgang til markedet i Solens Rige.

Til Landbrugsavisen forklarer Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, at oksetungerne skal være pakket, så de kan bruges som værtindegaver i Japan - og det medfører en kilopris, der er dobbelt så høj som i Europa.

"Det betyder, at tungerne ender i en prisklasse på højde med culotter og andre ædle dele, om end ikke helt i top som mørbraden", siger han.

I andre sammenhænge betegnes oksetunger som et biprodukt, der sælges til brug i industrien.

Japanere åbner for mere dansk oksekød

Kinesisk opbremsning presser europæisk svinekødsmarked

Japansk appetit på dansk svinekød vokser

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier