FødevareWatch

Danske oksetunger hitter i Japan

Der er gang i efterspørgslen efter oksetunger i Japan, og det lukrerer danske slagterikoncerner på.

Foto: Martin Lehmann

Øget japansk efterspørgsel efter oksetunger smitter positivt af hos både Himmerlandskød som Danish Crown Beef, som efter en ny aftale med japanske myndigheder får lettere adgang til markedet i Solens Rige.

Til Landbrugsavisen forklarer Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, at oksetungerne skal være pakket, så de kan bruges som værtindegaver i Japan - og det medfører en kilopris, der er dobbelt så høj som i Europa.

"Det betyder, at tungerne ender i en prisklasse på højde med culotter og andre ædle dele, om end ikke helt i top som mørbraden", siger han.

I andre sammenhænge betegnes oksetunger som et biprodukt, der sælges til brug i industrien.

Japanere åbner for mere dansk oksekød

Kinesisk opbremsning presser europæisk svinekødsmarked

Japansk appetit på dansk svinekød vokser

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier