Fødevaredanmark: Politikerne må hjælpe flere unge i retning af fødevarefag

Som følge af at flere unge vælger gymnasieuddannelse, og det er sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, bliver det nødvendigt med politisk regulering, for at sikre tilgangen til erhvervsuddannelserne, mener formanden for Fødevaredanmark.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Der skal rokkes ved de unge og deres forældre, og poltikerne må hjælpe til, hvis fødevaresektoren herhjemme skal undgå at havne i en alvorlig mangel på arbejdskraft, for i øjeblikket bliver der ikke gjort nok.

Det skriver Leif Wilson Laustsen, formand for Fødevaredanmark, Danske Slagtermestre og Slagterfagets Fællesudvalg i et debatindlæg på Altinget.dk.

Leif Wilson Laustsen er formand for bl.a. Danske Slagtermestre. | Foto: PR
Leif Wilson Laustsen er formand for bl.a. Danske Slagtermestre. | Foto: PR

"Det er i det hele taget ikke, fordi der ikke bliver gjort noget for at trække de unge i en anden retning end gymnasiet. Vi må bare konstatere, at det ikke har den store effekt, og derfor kan politikerne godt begynde at indstille sig på, at det bliver nødvendigt med en eller anden form for regulering af tilstrømningen til uddannelserne," skriver han.

Formanden kommer ikke med yderligere input til, hvordan reguleringen kunne se ud, men mener, at der er brug for en helt ny måde at tænke uddannelser på i hele samfundet.

Branchedirektør bekymret for faldende optag på fødevareuddannelserne

 Fødevaredanmark: Restaurantleverandører brænder inde med mad

Fødevaredanmark efterlyser mere samarbejde med ny minister

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter