Nestlé vil udvikle laboratorie-kød med flere partnere

Sammen med flere partnere vil schweiziske Nestlé udvikle kød fra et laboratorie. Fødevarekoncernen er derfor begyndt at undersøge flere plantebaseret ingredienser.
Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Den schweiziske fødevareproducent Nestle er begyndt at undersøge markedet for laboratoriebaseret kød og har slået sig sammen med flere partnere herunder israelske Future Meat Technologies.

Det bekræfter fødevareproducenten ifølge Just Food.

Baggrunden for det nye projekt udspringer ifølge Nestle fra den stigende efterspørgslen på alternativer til proteinkilder.

"For at forstå potentialet i fremtidige kødalternativer holder Nestle øje med alle nye tendenser og udforsker nye teknologier," lyder det fra Nestle ifølge Just Food.

Det er langt fra første gang, Nestle kaster sig over alternative fødevarer. For nyligt gik selskabet netop ind på markedet i Storbritannien og Irland med en plantebaseret mælkedrik lavet på ærter.

Nestle lancerer ny mælkekonkurrent på de britiske øer

Nestle vil ændre sundhedsstrategi efter læk af dokument 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også