Fra kaffegrums til frokostingrediens. Svampeselskabet Beyond Coffee har lanceret en ny displayløsning, der skal vise den cirkulære fødevareproduktion frem for gæster og spisende hos virksomhederne.
Selskabet har udviklet koncepter, hvor svampe gror på indsamlet kaffegrums fra de mange kopper kaffe, som dagligt indtages på arbejdspladserne. Nu kan den transformation vises frem i en ny løsning med en minifarm, der blandt andet er havnet hos rådgivningsselskabet EY og hotelkæden Comwell.
"Der opstår flere og flere grønne løsninger som kan passe ind i kontorlandskaber. Vi tænkte – hvorfor ikke udvikle noget som skaber lækre svampe og som samtidig er flot at se på til landets kontorer og kantiner, udtaler Ebbe Korsgaard, direktør i Beyond Coffee, i en pressemeddelelse.
Minifarmen benytter kaffegrumsen fra virksomheden - og hos Comwell giver det ekstra kant at have egen produktion af svampe stående i en lille farm.
"MiniFarmen er et tilløbsstykke for både gæster og samarbejdspartnere her på hotellet. Derudover er det en perfekt løsning for os, da det betyder vi har friske og super bæredygtige svampe til rådighed hver uge. Det eneste vi skal gøre er at høste og tilberede svampene," siger Rasmus Rasmussen, køkkenchef hos Comwell Portside i Nordhavn.