FødevareWatch

Novozymes har på 12 år investeret 200 millioner kroner i energibesparelser

Med investeringer i alt fra varmepumper til LED-lamper har enzymgiganten i mere end et årti arbejdet strategisk med at sænke det tårnhøje energiforbrug.

Foto: PR/Novozymes

Enzymproducenten Novozymes har siden 2009 investeret mere end 200 mio. kr. i energibesparelser og har dermed skåret omkring 72.000 ton af den årlige CO2-udledning.

Det skriver Børsen på baggrund af et interview med Jesper Haugaard, der er vicedirektør og produktionsansvarlig for Novozymes i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Det drejer sig om 133 investeringer af slagsen, der strækker sig fra udskiftning til LED-pærer til nye varmepumper på fabrikken. Energiinvesteringer har typisk en tilbagebetalingstid på fire til fem år, anslår Jesper Haugaard.

"Det er ikke fordi, at vi sidder og laver fuldstændig filantropiske projekter. Når vi investerer skal det give mening for klimaet, men også for vores egen bundlinje," siger han.

Novozymes, der sælger i over 130 lande, er den virksomhed i Danmark næstefter Aalborg Portland, der bruger mest energi.

Muld, magt og milliarder: Novo-fondens chef for bæredygtighed tager teten 

Novo-fond spår revolution af dansk fødevareproduktion

Novozymes bygger på sit partnerskab med Univar Solutions 

Mere fra FødevareWatch

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Freshland lander sit første overskud i coronaår

Frugtkasse-selskabet Freshland har sidste år 13-doblet sin omsætning. Det er især coronapandemien, der har haft en positiv effekt, ligesom flere forbrugeres bevidsthed har ændret sig, lyder det fra selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier