FødevareWatch

Novozymes har på 12 år investeret 200 millioner kroner i energibesparelser

Med investeringer i alt fra varmepumper til LED-lamper har enzymgiganten i mere end et årti arbejdet strategisk med at sænke det tårnhøje energiforbrug.

Foto: PR/Novozymes

Enzymproducenten Novozymes har siden 2009 investeret mere end 200 mio. kr. i energibesparelser og har dermed skåret omkring 72.000 ton af den årlige CO2-udledning.

Det skriver Børsen på baggrund af et interview med Jesper Haugaard, der er vicedirektør og produktionsansvarlig for Novozymes i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Det drejer sig om 133 investeringer af slagsen, der strækker sig fra udskiftning til LED-pærer til nye varmepumper på fabrikken. Energiinvesteringer har typisk en tilbagebetalingstid på fire til fem år, anslår Jesper Haugaard.

"Det er ikke fordi, at vi sidder og laver fuldstændig filantropiske projekter. Når vi investerer skal det give mening for klimaet, men også for vores egen bundlinje," siger han.

Novozymes, der sælger i over 130 lande, er den virksomhed i Danmark næstefter Aalborg Portland, der bruger mest energi.

Muld, magt og milliarder: Novo-fondens chef for bæredygtighed tager teten 

Novo-fond spår revolution af dansk fødevareproduktion

Novozymes bygger på sit partnerskab med Univar Solutions 

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier