FødevareWatch

Handelsselskab forgylder endnu engang ejerfamilie med tocifret millionbeløb

Den jyske ejerfamilie har over de sidste ti år hævet et udbytte på over 75 mio. kr. fra deres selskab, der handler med mejeriprodukter.

Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

Handelsselskabet Sonlac fra Middelfart, der har fokus på salg af ost, smør og mælkeprodukter, kan glæde sig over endnu et år med fuld fart på bundlinjen.

Det fynske selskab, der sælger til industriel forarbejdning i primært Europa, kommer ud af regnskabsåret 2020 med et overskud på 14,5 mio. kr. mod et resultat på 12,4 mio. kr. året før. Bruttofortjenesten landede i samme periode på 26,6 mio. kr. mod 24,1 mio. kr. i 2019. Det viser et nyt regnskab fra virksomheden.

De gode år har smittet af på ejerne i selskabet, der over de seneste ti år har hævet et samlet udbytte på over 76,5 mio. kr. fra handelsselskabet.

Senest blev der efter 2019 udbetalt 12 mio. kr. til ejerne. For 2020 er der foreslået et udbytte på 13,5 mio. kr., men hvorvidt det kommer til at ske, kan først aflæses at næste års regnskab.

Egenkapitalen i Sonlac endte i 2020 på 22,6 mio. kr. mod 20,1 mio. kr. året før. I gennemsnit var der fem personer ansat i virksomheden i 2020.

I ejerkredsen til fodboldklub

Sonlac har siden 2009 været ejet af ægteparret Lisbeth Kramer Terkelsen og virksomhedens direktør, Lars Terkelsen, der er bosiddende i Kolding samt deres to børn, Sarah Kramer Terkelsen og Simon Kramer Terkelsen, der trådte ind i moderselskabets ejerkreds i 2018.

I holdingselskabet har Lars Terkelsen og Lisbeth Kramer Terkelsen en ejerandel på 25-33,33 pct. Sarah og Kramer Terkelsen Kramer sidder hver på en ejerandel på 20-24,99 pct. Foruden at eje Sonlac er holdingsselskabet også en del af fodboldklubben Kolding IF, hvor selskabet har 10-14,99 pct.

FødevareWatch har været i kontakt med direktør Lars Terkelsen, der ikke ønsker at kommentere på regnskabet.

Danpo-ejer halverer overskuddet i fjerde kvartal

Muslingedirektør stopper efter 16 år

Amerikansk drikkevarekoncern øger udbyttet efter vækst 

Mere fra FødevareWatch

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier