FødevareWatch

McDonalds går tilbage i fjerde kvartal

Burgergiganten har klaret sig godt gennem 2020 i hjemlandet, men på det internationale marked faldt salget i årets sidste tre måneder. Planerne for 2021 er flere butikker.

Foto: Thomas Borberg

McDonalds omsætning og bundlinje levede ikke op til Wall Streets forventninger til fjerde kvartal.

Det skriver CNBC på baggrund af burgerkædens nye regnskab.

Her er omsætningen faldet med 2 pct. til 5,31 mia. dollars, hvilket ikke levede op til forventningen om en toplinje på 5,37 mia. dollars.

Salget på det verdensomspændende marked faldt i perioden med 1,3 pct., imens det amerikanske salg vækstede med 5,5 pct. takket være kampagner og markedsføring.

På de internationale markeder, der bl.a. inkluderer Frankrig og Tyskland, er udfordringen for fastfoodgiganten dog større. Her faldt salget med 7,4 pct. i kvartalet sammenlignet med samme periode sidste år. Ifølge regnskabet skyldes det særligt offentlige restriktioner forårsaget af covid-19.

De internationale udfordringer gælder dog ikke Australien og Storbritannien, hvor McDonalds har kunne opleve en stigning i salget.

Koncernens forventninger til 2021 er en lav dobbeltcifret vækst og åbninger af knap 500 nye butikker i USA og på kædens internationale markeder.

Veganeraktier holder kursfest efter Pepsi-samarbejde

Sultne bilister redder McDonalds gennem nedlukninger

McDonalds tager den kødfri vej: Tester plantesulten hos danskerne 

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier