FødevareWatch

Veganeraktier holder kursfest efter Pepsi-samarbejde

Beyond Meat og Pepsi vil sammen udvikle og producere en række nye plantebaserede snacks og læskedrikke.

Foto: ANGELA WEISS/AFP / AFP / Ritzau Scanpix

Beyond Meat, der er kendt for at producere plantebaserede pølser og bøffer, stiger kraftigt, efter at koncernen har indgået et samarbejde med Pepsi.

De to koncerner har startet et joint venture om at udvikle og producere en række nye plantebaserede snacks og læskedrikke. Det nye selskab er blevet døbt "Planet Partnership".

"Med Pepsicos rækkevidde og distribution vil Beyond Meat træde ind i en række kategorier og kanaler og accelerere at bringe disse produkter til markedet verden over," hedder det i en pressemeddelelse.

Beyond Meat er en af de tidlige aktører inden for "kunstigt kød" i USA, og koncernen har allerede indgået samarbejdsaftaler med kendte navne som Pizza Hut, Dunkin' og McDonald's, skriver Bloomberg News.

Aktien vinder tirsdag frem med 17,2 pct., mens den også steg 12,8 pct. mandag - dog uden officielle nyheder.

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier