FødevareWatch

Nyt lovforslag: Korte betalingsfrister skal gælde for alle

Erhvervsministeriet har fremlagt et ventet lovforslag, der skal gøre op med urimelig handelspraksis mellem producenter og handelsvirksomheder. Det indeholder klare korte grænser for, hvor lang tid der må gå fra varelevering til betaling.

Andelshaverne i Arla Foods og Danish Crown ver nogle af de aktører, der ikke er omfattet af EU-direktivet. Det kommer et nyt lovforslag muligvis til at lave om på. Foto: Carsten Andreasen/ERH

EU-regler, der skal sikre en mere retfærdig handelspraksis i forbindelse med salg af fødevare- og landbrugsprodukter, skal implementeres i dansk lovgivning inden d. 1 maj 2021, og Erhvervsministeriet har nu lagt første udkast til et lovforslag på bordet.

Da EU-direktivets præsentation til regulering blev præsenteret sidste forår, gik det store kritikpunkt fra branchen på, at reglerne kun kom til at gælde for virksomheder med en global omsætning under 350 mio. euro., svarende til mere end 2,6 mia. kr. Den regel ser nu ud til at blive sløjfet, så direktivet i stedet gælder for alle.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier