FødevareWatch

Faldgruber i brexitaftalen: Danske virksomheder rammes af told

En del af Danmarks eksport over Nordsøen kuldsejler på grund af detaljer i den 1.255 sider lange brexitaftale. Mange danske eksportvirksomheder stirrer nu direkte ind i en britisk toldmur.

En stor del af Danmarks eksport til Storbritannien er baseret på råvarer fra lande uden for EU. Disse varer pålægges nu britisk told, hvilket blandt andet afskærer en del danske fiskevirksomheder fra det britiske marked. Foto: GLYN KIRK/AFP / AFP

Niels-Erik Bertelsen jublede juleaften, da han hørte, at EU og Storbritannien havde indgået en frihandelsaftale. Ved første øjekast så det ud til, at aftalen ville gøre det muligt for Niels-Erik Bertelsens virksomhed at opretholde eksporten til Storbritannien uden at ramle ind i en toldmur.

"Vi havde hænderne helt oppe over hovedet af glæde over at kunne fortsætte samhandlen. Eksporten til Storbritannien tegner sig for 25 pct. af vores forretning, så det er fuldstændig afgørende. Desværre varede glæden kort. Chokket kom, da vi læste os ned i aftalen og forstod, hvad der reelt lå i den," fortæller Niels-Erik Bertelsen.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier