FødevareWatch

Faldgruber i brexitaftalen: Danske virksomheder rammes af told

En del af Danmarks eksport over Nordsøen kuldsejler på grund af detaljer i den 1.255 sider lange brexitaftale. Mange danske eksportvirksomheder stirrer nu direkte ind i en britisk toldmur.

En stor del af Danmarks eksport til Storbritannien er baseret på råvarer fra lande uden for EU. Disse varer pålægges nu britisk told, hvilket blandt andet afskærer en del danske fiskevirksomheder fra det britiske marked. | Foto: GLYN KIRK/AFP / Ritzau Scanpix

Niels-Erik Bertelsen jublede juleaften, da han hørte, at EU og Storbritannien havde indgået en frihandelsaftale. Ved første øjekast så det ud til, at aftalen ville gøre det muligt for Niels-Erik Bertelsens virksomhed at opretholde eksporten til Storbritannien uden at ramle ind i en toldmur.

"Vi havde hænderne helt oppe over hovedet af glæde over at kunne fortsætte samhandlen. Eksporten til Storbritannien tegner sig for 25 pct. af vores forretning, så det er fuldstændig afgørende. Desværre varede glæden kort. Chokket kom, da vi læste os ned i aftalen og forstod, hvad der reelt lå i den," fortæller Niels-Erik Bertelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier