FødevareWatch

Michelin-restauranter slanker menuer og priser

De mange restriktioner, der bølger frem og tilbage over landets restauratører, har bragt nye ideer i spil. Hos de dyreste restauranter er der bl.a. færre retter på kortet.

På restaurant Substans i Aarhus har man ligesom på andre michelin-restauanter skruet på menukortet og prisen for at holde gang i køkkenerne. Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix

Arkene med kreative løsninger på corona-udfordringer har fået mange streger på landets restauranter i det seneste halve år.

Ifølge Berlingske har en del michelin-restauranter introduceret lettere og billigere menuer, mens andre kører i retning af også at have hverdagspriser i weekenden.

"Vores normale oplevelse består af 16 serveringer, og det er ni gange, du skal høre en vinhistorie. Det kunne vi simpelthen ikke nå at gøre fra kl. 18-22, uden at det blev lidt forjappet. Så i stedet for at græde snot over, at det igen skal gå ud over os, har vi valgt at lave en mindre og billigere menu – og så slå på, at man kan få en Michelin-oplevelse til en reduceret pris," siger Louise Mammen, medindehaver af restaurant Substans i Aarhus, til avisen.

Restauranten har barberet 500 kr. af prisen på sin spisemenu, så den koster 1000 kr., og vinmenuen er blevet 200 kr. billigere, så den koster 800 kr.

Bornholmsk Michelin-restaurant forlænger åbningsperiode

Tidligere Michelin-kok ruller ny produktserie ud i detailkæde

Restauranter i hele landet skal lukke klokken 22

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier