FødevareWatch

Restauranter i hele landet skal lukke klokken 22

På grund af udbredelsen af coronavirus skal barer og restauranter lukke før. Der er også krav til mundbind.

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder covid-19-pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet i København. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Barer, caféer og restauranter i hele landet skal lukke fra klokken 22 ifølge regeringen. Det gælder fra lørdag klokken 12.

På restaurationer skal man bære mundbind, indtil man sætter sig. Det fremgår af et pressemøde i Statsministeriet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) taler.

"Coronaen har igen fået greb i vores samfund, vi står i en alvorlig situation."

"Vi er på vej ind i efterår og vinter og dermed også en nye fase i kampen mod corona," siger hun.

I dag har restaurationer lov til at holde åbent til midnat.

Det skyldes udbruddet af coronavirus, der har spredt sig til større dele af landet de seneste dage.

Der er registreret 454 nye smittede det seneste døgn, men samtidig bliver der foretaget væsentlig flere test end i foråret.

"Det handler om at undgå, at vi kommer derhen, så vi undgår en reel nedlukning af dele af vores samfund."

"Det har ikke været en eksplosiv stigning fra dag til dag, som vi så i marts måned. Men smitten har fået fat," siger Mette Frederiksen.

Med virkning fra lørdag klokken 12 bliver forsamlingsforbuddet over hele landet sænket til 50 personer med visse undtagelser. Det gælder eksempelvis, hvor deltagerne sidder ned.

Storkøbenhavn har den seneste tid været ramt særligt slemt, og derfor blev der indført restriktioner for restaurationer tidligere på ugen. Det er dem, der nu bredes ud til resten af landet.

Det skyldes, at smitten har spredt sig til resten af landet.

"Fra at være lokale udbrud der kunne kontrolleres, ser vi nu en spredning. Den stigning vi så i 18 kommuner, der var i særlig fokus, ser vi nu i alle kommuner," siger faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut.

"Der er ingen kommuner, der er uden risiko. På landsplan har vi 40 tilfælde per 100.000," siger han videre.

14 pct. af de indlagte er under 30 år ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Regeringen vil drøfte kompensation til erhvervsdrivende inden for restaurationsbranchen og andre erhverv, der bliver berørt af nye restriktioner med Folketingets partier, siger Mette Frederiksen.

"Indtil vi har en vaccine eller meget, meget effektiv behandling, så er vores bedste supervåben mod corona, at vi står sammen, vi holder afstand og viser samfundssind. Det er op til os alle at gøre," siger Mette Frederiksen.

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier