Partier forhandler om hjælp til erhvervslivet efter nye restriktioner

Søndag mødes regeringen og en række partier for at forhandle om hjælpen til bl.a. restaurationsbranchen, der er ramt af de nye restriktioner. "Vi kigger på de faste udgifter og ser på, hvad kan man dække ind under det," siger Radikale Venstres erhvervsordfører til DR.
Foto: Erhvervsministeriet/PR
Foto: Erhvervsministeriet/PR

Regeringen mødes søndag kl. 13. med en række partier for at forhandle om den hjælp, som erhvervslivet er stillet i udsigt efter de seneste restriktioner, der trådte i kraft lørdag.

Hos Radikale Venstre håber erhvervsordfører Katrine Robsøe på, at forhandlingsparterne kan nå en aftale, der giver bredere rammer og indsigt i, hvad man som virksomhed kan forvente, hvis der sker yderligere nedlunkning på grund af stigningen i smittede med coronavirussen. Det siger hun til DR.dk.

Især restaurationsbranchen er hårdt ramt af de nye tiltag, der skal være med til at sænke risikoen for at sprede virus endnu mere i det danske samfund. Fredag meddelte statsminister Mette Frederiksen (S), at restriktioner, der gjaldt for København fra lørdag vil blive bredt til hele landet.

Dermed skal alle barer, caféer og restauranter lukke kl. 22.00, mens gæster skal bære mundbind på nær, når de sidder ved bordet. Desuden er forsamlingsforbuddet igen sænket til 50 mennesker over hele landet med visse undtagelser. F.eks. hvis deltagerne sidder ned.

En restauratør siger til DR, at han håber, at en hjælpepakke kan dække tabt omsætning. Men det bliver formentlig ikke en løsning, da det strider med reglerne for statsstøtte, siger Robsøe.

"Vi kigger på de faste udgifter og ser på, hvad kan man dække ind under det, så man får hjulpet dem bedst muligt," siger erhvervsordføreren fra De Radikale til DR.dk.

Ud over regeringen sidder Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternativet med ved forhandlingsbordet i Erhvervsministeriet senere i dag.

Horesta savner dokumentation for nye restriktioner 

Restauranter i hele landet skal lukke klokken 22 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter