FødevareWatch

Grønne iværksættere kalder på klimaafgifter

69 grønne iværksættere og investorer, heriblandt flere fra fødevare- og drikkevaresektoren, mener ikke, at Danmark kan nå sit klimamål i 2030, hvis ikke der også indføres klimaafgifter.

Foto: Peter Hove Olesen

I et fælles opslag afviser 69 grønne iværksættere og investorer, heriblandt Mette Lykke fra Too Good To Go, Jakob Jønck fra Simple Feast og Nima Tisdall fra Blue Lobster, at de kan løse opgaven, hvis ikke der også tages andre midler i brug.

Det skriver Berlingske.

Too Good To Go-stifteren Mette Lykke uddyber, at det ikke kan være et spørgsmål om, at man enten innoverer sig til klimamålet, eller at man indfører klimaafgifter for at komme hele vejen i mål.

"Jeg har skrevet under, fordi klimadiskussionen i min optik er kørt af sporet, når  vi taler om enten at investere i ny teknologi eller at gøre det dyrere at forurene. Det må ikke blive enten-eller. Vi er nødt til at sætte gang i mange ting på én gang. Ny teknologi og klimaafgifter er begge helt afgørende i forhold til at nå 70-procentsmålet i 2030," skriver Mette Lykke i en e-mail til Berlingske.

På listen af underskrivere finder man udover ovenstående også direktører og stiftere af virksomheder som Organic Basics,Planteslagterne, Matter, Plant Jammer, Kaffe Bueno, Maple, CO2Food, Nextfood, True Gum, Nordic Algae, Dansk Tang, Nabo Farm, Grim, Bug Amok og Goodwings.

Too Good To Go-direktør med i iværksætternes klimapartnerskab

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier