FødevareWatch

Burger Shack ansætter kvalitetschef efter skandaleregn

Efter omfattende kritik, påbud og lovbrud for både forkert behandling af fødevarer og stærkt misvisende markedsføring, udnævner den aarhusianske burgerkæde nu en ny kvalitetschef. "Vi strammer vores interne kontrol," siger direktør.

Solvejg Haakonsen er ny kvalitetschef i Burger Shack. Foto: PR / Burger Shack

Sagen om hård kritik og lovbrud inden for alt fra fødevarehåndtering og oprindelsesland til stærkt misvisende markedsføring i forbindelse med Fødevarekontrollens inspektioner hos burgerkæden Burger Shack får nu konsekvenser.

Det står klart med udnævnelsen af en ny kvalitetschef: Solvejg Haakonsen.

"Vi strammer vores interne kontrol, og her får Solvejg en nøglerolle, så vi kan fastholde vores glade smileys fremover," siger direktør Lars Hviid i en pressemeddelelse, hvor han samtidig lægger vægt på, at kæden har "fået en velfortjent plads i markedet for kunder, der holder af burgere i særlig god kvalitet".

Nu knokler vi for at genvinde kundernes tillid og få vores 15 smileys tilbage.

Lars Hviid, direktør hos Burger Shack

"Derfor gør det også ondt, når vi opdager fejl. Vi har i tæt dialog med Fødevarestyrelsen rettet de anmærkninger, de havde, og nu knokler vi for at genvinde kundernes tillid og få vores 15 smileys tilbage," siger Lars Hviid.

Ifølge Burger Shack kommer kvalitetschefen med en master-grad i fødevarekvalitet og -sikkerhed samt næsten 20 års erfaring med kvalitets- og egenkontrol fra andre fødevarevirksomheder som Tulip, Odense Marcipan og senest som kvalitetschef hos pålægsproducenten, Defco A/S.

Solvejg Haakonsen kommer dog til på bagkanten af en turbulent sommer og et meget abrupt direktørskifte.

"Det er klart vildledende"

Den nye kvalitetschef kommer til efter, at Fødevarekontrollen har fundet omfattende fejl og mangler i kædens restauranter, som bl.a. slog sig op på, at bøfferne var friske og indeholdt bestemte mængder Wagyu-kød.

Kontrollen kunne imidlertid konstatere, at bøfferne var frosne, mængderne af Wagyu mindre end det markedsførte – og i visse tilfælde blev kødet opbevaret for varmt.

"Det er klart vildledende, når direktøren og en kok i en video står og blander en tredjedel af det dyre Wagyu-oksekød i kød til burgerbøffer, for faktum er, at der kun er én procent Wagyu i," konstaterede chef for Fødevarestyrelsens rejsehold Michael Rosenmark til Ekstra Bladet i forbindelse med sagen.

Ifølge avisen – som har dækket sagen tæt – var der dog samtidig fundet konventionelle grøntssager og udenlandske varer, hvilket begge tilsyneladende strider mod kædens eget udsagn om, at ingredienser er økologiske og lokale.

Siden har sagen kun grebet om sig, og lignende kritikpunkter er blevet konstateret hos burgerkædens kødleverandør og de tilknyttede pizzariaer hos Pizza Hytten. Her fik samtlige af pizzakædens fire restauranter anmærkninger for vildledning.

Slagteri bag shitstorm-burger får bøde for fup

I praksis skulle kæden ifølge Ekstra Bladet bl.a. påstå, at man altid arbejder "med friske italienske råvarer her hos os. Og det er uden undtagelse".

Fødevarekontrollen kunne dog konstatere, at kædens mozzarella, grillede kyllingebryst, pillede hvidløg, cherrytomater, basilikum, champignon, porrer, bagekartofler, rosmarin, rapsolie, hakket oksekød, squash og rødløg ikke stammer fra Italien.

Derimod kom ingredienserne fra Danmark, Tyskland, Belgien, Kenya, England, Polen og Spanien.

En anden Burger Shack-kæde får hårde hug af Fødevarekontrollen

Forbrugerne skal kunne regne med, at kvaliteten er den samme.

Solvejg Haakonsen, kvalitetschef hos Burger Shack

Kommer efter erkendte fejl

Udnævnelsen af Solvejg Haakonsen tegner sig som et af de første tiltag fra Burger Shacks nye direktør, Lars Hviid, som tiltrådte efter, at kædens tidligere direktør, Christoffer No, trådte tilbage i forrige uge.

Allerede fra begyndelsen gjorde den nyslåede direktør det klart, at der ventede oprydningsarbejde forude, da "vi (Burger Shack, red.) har lavet fejl, som vi ikke burde have lavet. De er nu blevet rettet, og vi knokler for at genvinde kundernes tillid."

Opgaven skal blandt andet løftes af den nye kvalitetschef, som selv lægger vægt på, at kæden fra begyndelsen har "sat standarden højt for kvaliteten af deres burgere".

"Men i takt med at man vokser og bliver en kæde, opstår nye, øgede krav til den interne kontrol. Forbrugerne skal kunne regne med, at kvaliteten er den samme, om du nyder din burger hos Burger Shack i Odense, Aalborg eller København," siger Solvejg Haakonsen i en pressemeddelse.

Hun tiltræder 18. august.

Burger Shack-direktør stopper efter afsløringer og fødevarekritik

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier