FødevareWatch

Slagteri bag shitstorm-burger får bøde for fup

Den påståede andel af Wagyu-kød i de populære burgere fra Burger Shack viser sig i nogle tilfælde at udgøre 0,0 pct., skriver Ekstra Bladet.

Burgerkæden har markedsført sig med, at deres bøffer indeholder en tredjedel Wagyu-kød. Det viser sig dog nærmere at være på 0,0 pct. Foto: Ditte Kaas Christensen / Burger Shack

Skandalen fortsætter for gourmet fast-foodkæden Burger Shack og nu også deres leverandør til kødet der bliver brugt i burgerne.

Det skriver Ekstra Bladet.

Burger Shack har markedsført sig med, at deres bøffer indeholder omkring en tredjedel Wagyu-kød, men en kontrolrapport fra leverandøren Cater Food, viser ifølge avisen, at andelen af Wagyu-kød i nogle tilfælde nærmere er 0,0 pct.

Det har ført til en bøde på 20.000 kr. til slagteriet.

Der er derudover ikke kun tale om dansk kød i bøfferne, som burgerkæden ellers siger, men derimod også iblandet halaloksekød fra Holland.

"Vi kan naturligvis ikke have tillid til en leverandør, der ikke overholder vores aftale," siger Christoffer No Kjærholm, direktør i Burger Shack.

Burger Shacks restauranter er helt eller delvist ejer af anpartsselskabet BS Q Restauranter, der igen er ejet af aktieselskabet Food Alien, der igen er ejet af Qasem Ziar.

Ekstra Bladet har tidligere dokumenteret, hvordan burgerkædens butikker i alt har fået 30 sanktioner om alt fra kød behandlet ved for høje temperaturer til stærkt misvisende markedsføring, viser en gennemgang.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier