FødevareWatch

ISS fyrer 300 ansatte i Danmark efter coronanedgang

Faldende aktivitetsniveau hos servicekoncernens kunder får nu konsekvenser for ISS danske ansatte. "Vi er utrolig kede af, at det betyder opsigelse af gode og loyale medarbejdere," siger adm. direktør.

Foto: Niels Hougaard/ERH

Servicekoncernen ISS fyrer 300 medarbejdere i Danmark, efter at selskabet har oplevet et fald i aktivitetsniveauet hos kunderne.

Nedgangen skyldes både coronakrisen og kontrakttilpasning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

"Vi har et stort ønske om at fastholde flest mulige arbejdspladser og tage ansvar i den situation, som vi står i som samfund og som virksomhed."

"Samfundet står over for nedsat aktivitet også de kommende måneder, og derfor er vi desværre nødt til at tilpasse vores bemanding til den nye virkelighed for at sikre en sund forretning og arbejdspladser også i fremtiden," siger Christian Lindskov Alsø, der er administrerende direktør for ISS Danmark, i meddelelsen.

"Vi er utrolig kede af, at det betyder opsigelse af gode og loyale medarbejdere, som har ydet en kæmpe indsats for at vores kunder og deres medarbejdere har kunnet føle sig trygge, sikre og komfortable på de arbejdspladser, vi servicerer," uddyber direktøren.

ISS tiltrådte i marts den danske lønkompensationsordning, men den træder selskabet nu ud af.

Selskabet er på nuværende tidspunkt i dialog med de relevante faglige organisationer.

ISS vil også i løbet af de kommende måneder så vidt muligt forsøge at omplacere de berørte medarbejdere til andre ledige stillinger, lyder det.

Torsdag i sidste uge oplyste selskabet, der tilbyder forskellige serviceydelser som catering, rengøring, ejendomsservice og facility management, at udbruddet af coronavirusset har ramt forretningen.

Mere præcist medførte pandemien og de efterfølgende restriktioner, at den organiske omsætningsvækst endte på minus 12 pct. i april og maj for den samlede globale koncern.

På trods af det store fald udviklede omsætningen i april sig bedre end først frygtet.

I starten af maj fortalte serviceselskabet i regnskabet for første kvartal, at det estimerede en negativ organisk vækst i april på omkring 20 pct.

Koncernen regner også med, at overskudsgraden for de første seks måneder af 2020 vil være negativ.

I sidste uge fortalte ISS også, at selskabet havde besluttet at restrukturere en række af de mest påvirkede lokale forretningsenheder for at gøre forretningen klar til genopretningen efter coronakrisen.

Mere fra FødevareWatch

Storfisker lider milliontab

Efter flere år med overskud fik den nordjyske storfisker Gullak Arngrimsson i 2020 underskud i GTM Holding ApS, der ejer Rederiet Ruth. Storfiskeren ejer fiskekvoter for 730 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier