FødevareWatch

Nedlukningen af Danmark forlænges

Statsminister Mette Frederiksen har meddelt, at perioden for nedlukningen af Danmark forlænges til efter påske.

Foto: Philip Davali//

Antallet af danskere, der er døde som følge af covid-19, er mandag steget til 24, og i endnu et forsøg på at bremse spredningen af smitten har statsminister Mette Frederiksen (S) valgt at fastholde nedlukningen af Danmark.

Regeringen forlænger alt, hvad der er sat i gang indtil 13. april, siger Mette Frederiksen på et pressemøde mandag eftermiddag.

"Det er vigtigt, at vi som land holder fast. Jeg ved, at det er rigtig svært for mange mennesker, men vi tror på, at det virker," siger Mette Frederiksen.

Få overblikket: Sådan vil Folketinget hjælpe erhvervslivet gennem krisen

Den midlertidige rejsekontrol, hjemsendelse af offentlige medarbejdere uden kritiske jobpositioner og opfordringen til det private erhvervsliv om at flest muligt arbejder hjemmefra opretholdes frem til og med 2. påskedag.

Forbudet mod at flere end ti personer opholder sig tæt sammen, lukningen af restauranter, cafeer, storscentre osv. opretholdes også påsken over. Dermed er der længere til enden af den mørke tunnel, som omgiver hele horesta-sektoren for øjeblikket.

Mette Frederiksen forbereder danskerne på, at påsken bliver markant anderledes end normalt, og at Danmark på den anden side nedlukningen vil se anderledes ud. Blandt andet har indtil videre 20.000 danskere mistet jobbet, som konsekvens af situationen.

"Vi må allerede nu sige, at vi danskere ikke kan forvente at møde præcis det samme velfærdssamfund, når vi er ovre på den anden side," siger hun.

DI: Det haster at få hjælpepakker i spil

Som reaktion på udmeldingen om den forlængede nedlukning af Danmark skriver Dansk Industri (DI) i en meddelelse, at de nødvendige nu forlængede tiltag for at begrænse smitten, rammer mange virksomheder og arbejdspladser ekstremt hårdt.

"Forlængelsen her var ventet, og det bakker vi op om. Førsteprioriteten er at bryde smittekæderne og redde liv. Ikke desto mindre rammer det selvfølgelig rigtig mange virksomheder og arbejdspladser hårdt, fordi indtægterne tørrer ud. Derfor gælder det om, at vi hurtigst muligt får de mange gode hjælpepakker bragt i spil, så så mange virksomheder og deres medarbejdere som muligt kan klare sig igennem krisen," udtaler Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Han tilføjer:

"Huset brænder, og med hjælpepakkerne har vi fået lagt nogle af de brandslanger ud, som der er så akut brug for. Nu handler det om hurtigst muligt at få tryk i slangerne. Med andre ord skal hjælpepakkerne virkelig ud og virke i virksomhederne. Det haster."

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier