FødevareWatch

Kinesiske restaurantejere tager initiativ til ny forening i kølvandet på kritiske historier

En ny forening for kinesiske restauranter i Danmark skal dels rette op på restauranternes ry dels hjælpe de ansatte, lyder det fra initiativtagerne.

I alt 230 restauranter har vist interesse for den nye forening ifølge initiativtagerne, oplyser Politiken. Foto: Casper Dalhoff/JPA

Fagbladet 3F og DR afslørede i december, at flere kinesiske kokke arbejdede under kummerlige forhold i Danmark, mens de var blevet lokket til landet med lovning om det modsatte.

Kinesiske kokke betaler hundredtusindvis af kroner tilbage til chefen

Men det er få brodne kar, der er tale om, mener en gruppe danske-kinesiske restaurantejere, der nu har oprettet en ny forening under navnet "Sammenslutningen af Kinesiske Restauranter i Danmark". Det oplyser Politiken.

Formålet med den nye forening er, at dels at rette op det, restaurantejerne betragter som en generaliserende dækning af sagen i medierne, dels at kunne hjælpe kinesiske restaurantejere i Danmark med at forstå den danske lovgivning, skriver avisen.

"Jeg hørte Karsten Østergaard fra 3F i P1 forleden, og han blev spurgt, hvor mange det drejede sig om. Hvor mange kinesiske restauranter bryder reglerne? Det havde han ikke noget tal på. Det er klart, selvfølgelig foregår der snyd, det gør der også blandt danske restaurantejere, men man kan ikke skære alle over én kam," siger restaurantejer medlem Quiyi Ma til Politiken.

Politiets mistanke: Kinesiske netværk står bag udnyttelse af kokke

Lektor: Nemt at snyde med beløbsordningen

Kinesere advarer hinanden efter afsløring af kokkefinte

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier