FødevareWatch

Dominos lukkede i Danmark: Nu står flere lande for tur

Efter en gennemgang har amerikanske Dominos taget en beslutning om at forlade blandt andet Sverige og Norge.

Foto: Lucy Nicholsen / Reuters / Ritzau Scanpix

Tidligere i år lukkede pizzakæden Dominos alle sine forretninger i Danmark, og nu kommer turen til resten af de nordiske markeder.

Efter en gennemgang af markederne, der omfatter Norge, Sverige og Island, har Dominos taget en beslutning om at forlade disse markeder.

Også Schweiz vil der blive sagt farvel til, oplyser den amerikanske pizzakæde i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Ifølge David Wild, der er administrerende direktør for Dominos i Vesteuropa, har økonomien i de fire markeder stabiliseret sig. Men udviklingen er stadig skuffende.

"Hen over de seneste seks uger har vi sammen med eksterne konsulenter gennemgået de fire markeder og fremtidsudsigterne for dem. Vi har konkluderet, at selv om de repræsenterer attraktive markeder, så er vi ikke den bedste ejer af disse forretninger," siger David Wild i en meddelelse.

Han tilføjer:

"Derfor har vi taget en beslutning om at forlade markederne på en ordentlig måde."

Beslutningen kommer, efter at Dominos lukkede alle sine danske forretninger i marts i år for siden at sælge de danske aktiviteter til et udenlandsk selskab, som nu driver aktiviteterne videre.

De danske aktiviteter er solgt til australske Dominos Pizza Entreprises, der er franchisetager fra den amerikanske pizzakæde og i forvejen driver omkring 2400 Domino's-forretninger i Australien og flere steder i Europa.

I øjeblikket er der fire Dominos pizzarier i Danmark, mens flere er på vej til at genåbne under det nye ejerskab.

Tidligere har kurator Morten Hans Jakobsen fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel fortalt, at Domino's Pizza Entreprises håber at drive 24-25 af de gamle Dominos-forretninger videre.

Dominos Pizza dropper i formarkedet efter skuffende regnskab

Norsk pizzakæde fordobler resultat og forbereder sig på stærkere konkurrence

Ny ejere vil have 120 Dominos-pizzeriaer på landkortet

Dominos Pizza bliver genoplivet i Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier