Kolossal mangel på tjenere

Efter flere års tilbagegang blev der sidste år kun uddannet 157 faglærte tjenere i Danmark. Hotel- og restaurationsbranchen skriger på uddannet arbejdskraft, skriver DR.
Foto: Louise Herrche Serup / Ritzau Scanpix
Foto: Louise Herrche Serup / Ritzau Scanpix

Der er meget langt mellem de to poler, som på den ene side udgøres af den blomstrende gastronomiske scene og de mange nye restauranter, og det faktum, at der sidste år blev uddannet 157 faglærte tjenere herhjemme.

Til DR.dk fortæller Anne-Birgitte Agger, direktør for Hotel- og Restaurantskolen, som huser Danmarks største tjeneruddannelse, at man her lavede 37 tjener-svendebreve sidste år, og at det er alt for lidt, når man ser på behovet i danske restaurantkæder.

"Lige nu oplever vi en branche, der skriger på uddannede tjenere, som kan sørge for at serviceniveauet er i top. Det kan man ikke forvente, hvis man kun hiver personale ind fra gaden. Hvis vi vil være et land, der profilerer os på gastronomi og gode spiseoplevelser, går det jo ikke, at serviceniveauet halter," siger Anne-Birgitte Agger til mediet.

Horesta-direktør Katia K. Østergaard tør ikke sætte tal på, hvor mange uddannede tjenere, der er brug for, men det nuværende tal på 157 personer skal mangedobles.

Makkerpar bag nyt kødalternativ lander investering fra Cofoco

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Bæredygtighedsmærke er på vej til restauranter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter